Opfordring fra UM | Den Danske Sømandskirke Singapore

Opfordring fra UM

Udgivet af Carl Bjarkam, lør d. 21. mar 2020, kl. 20:33
Nyheder

Udenrigsministeriet lancerer en Facebook gruppe, hvor ideen er at give ”frivilligheden en platform”, og hvor danske fastboende kan hjælpe danske rejsende. Platformen skal formidle kontakter over hele verden.

I Sømandskirken vil vi gerne medvirke til at udbrede kendskab til platformen og vi opfordrer alle til at følge linket nedenfor.

Desuden står vi også til rådighed for mere direkte hjælp, hvis du er strandet eller har brug for en at tale med. Du er altid velkommen til at kontakte vores præst Carl Bjarkam direkte på cb@dsuk.dk eller +6588694828

Pressemeddelse fra UM:

Er du strandet uden for Danmarks grænser – eller er du udlandsdansker, der gerne vil hjælpe andre danskere i en svær situation?

Vi er i kontakt med mange rejsende, der står i en svær situation i udlandet, og som ikke kan komme hjem til Danmark. Heldigvis har vi også hørt fra mange danskere, som bor fast i udlandet, og som gerne vil hjælpe.

Derfor opretter vi nu en facebookgruppe, der skal hjælpe danskere i udlandet til at støtte op om hinanden. Her kan fastboende rådgive og hjælpe de rejsende og rejsende kan finde hinanden og dele erfaringer.

Danskerne har under den igangværende krise vist stort samfundssind, og det gælder også uden for Danmarks grænser. Det kan vi se på de mange henvendelser, vi har fået fra udlandsdanskere, som gerne vil hjælpe landsmænd med fx indkvartering. Det samfundssind skal have en platform – og derfor laver vi nu facebookgruppen. Meld dig ind i gruppen her: https://www.facebook.com/group...

Vi fortsætter selvfølgelig arbejdet: Selvom vi nu vil hjælpe danskerne til at hjælpe hinanden, bliver Udenrigsministeriet og Udenrigsministeriets Borgerservice selvfølgelig stadig ved med at arbejde på højtryk for at hjælpe strandede danskere i hele verden. Står du i akut nød eller har specifikke spørgsmål til udenrigsministeriet, kontakt os på bbb@um.dk eller 33 92 11 12 (der er åbent for henvendelser 24/7).